Hantering av personuppgifter

På Dala Software tar vi skyddet av din personliga information på största allvar. Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar din information till oss. Därför har vi utarbetat denna Integritetspolicy, som beskriver hur vi samlar in, använder och skyddar din information.

Ansvar för dina personuppgifter

Dala Software, Nyhyttan 121, 783 91 Säter, organisationsnummer 870913–XXXX, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas av Dala Software.

Vilka personuppgifter samlas in av dala software?

Visit webbshopen

För att få statistik om våra besökare använder vi Google Analytics på våra hemsidor. Så, när du besöker en av våra hemsidor (dalasoftware.se, webbhotel) och accepterar vår cookiepolicy samlar Google in några uppgifter av din enhet för att ge till oss en statistik om våra besökare (Detaljer av enhet, Google-konto, HTTP-referent, IP-adress, Platsinformation). Dessa uppgifter ska raderas automatiskt från Google Analytics om 26 månader. För mer information: Googles Integritetspolicy

Ta kontakt

När du tar kontakt med oss och skickar dina uppgifter via kontaktform, chatt eller mejl samlar vi in dina personuppgifter såsom fullständigt namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, organisationsnummer, betalningsuppgifter, IP-adress, bilder och annan ärenderelaterad information (t.ex. information som du lämnar vid kontakter med vår kundtjänst). Dessa uppgifter ska registrera i vår kunddatabas.

Beställa produkt

Vid beställning av en produkt samlar vi in ditt namn, din fakturerings- och leveransadress, din e-postadress och ditt telefonnummer. Vi behöver denna information för att kunna hantera din beställning, genomföra betalning och skicka produkterna till dig.

Ladda upp media

Om du väljer att ladda upp media till vår webbshop, samlar vi in den information som du lämnar i mediafilen. Detta inkluderar eventuellt upphovsrättsligt skyddat material som du har rätt att använda.

När du laddar upp media till vår webshop, måste du se till att du har alla nödvändiga rättigheter för att använda och publicera det mediet. Vi ansvarar inte för eventuella kränkningar av upphovsrätten eller andra lagar som kan uppstå genom användningen av olagligt media. Det är ditt eget ansvar att försäkra dig om att allt media som du laddar upp är lagligt och att du har alla nödvändiga rättigheter. Vi förbehåller oss rätten att ta bort allt media som anses olagligt eller kränkande.

Prenumerera på nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samlar vi in din e-postadress. Denna information används enbart för att skicka vårt nyhetsbrev till dig och för att hålla dig informerad om våra produkter och erbjudanden. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken för att avregistrera dig i nyhetsbrevet.

Användning av information

Vi använder den information vi samlar in från dig för att förbättra våra tjänster, skicka nyhetsbrev och annan relevant information till dig. Vi använder även informationen för att hålla reda på besöken på vår webbplats, genom användning av Google Analytics.

Hur dala software använder information om dig?

När du besöker vår hemsida, kommer vi att använda information om din enhet för att få en inblick i och kunna förstå vilka produkter eller tjänster som du är intresserad av. Denna information är nödvändig för att vi vet vilka produkter som är intressanta för dig och vi kan filtrera ut falska användare så vi kan skydda vårt system.

När du kontaktar med oss via mejl, via chatt eller via telefon ska vi registrera dina uppgifter i vår kunddatabas för att vi kan kontakta dig, skapa offert eller fakturera dig tjänsten som du önskade. Dessa uppgifter ska vi hålla MAXIMUM 5 år.

Vem får tillgång till dina uppgifter?

Dina personuppgifter behandlas huvudsakligen av oss på Dala Software / DalaPix. Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter. I vissa fall delar vi dina personuppgifter för att kunna fullfölja våra skyldigheter till dig på ett bra och effektivt sätt:

  • För att vi försäkra oss om att du betalar oss så kommer våra leverantörer av betalningslösningar få tillgång till dina personuppgifter.
  • För att vi ska kunna leverera dina produkter till din hemadress eller utlämningsställe och för att hantera returer så kommer vi dela dina personuppgifter med logistikbolag.
  • Dina personuppgifter behandlas främst av oss på Dala Software (DalaPix.se)
  • För att inhämta och publicera dina recensioner på vår hemsida delar vi dina personuppgifter med leverantören som förser oss med tekniska lösningar för att inhämta och publicera recensionerna.
  • För att marknadsföra relevanta produkter och för att göra vår hemsida så relevant som möjligt delar vi dina personuppgifter med de som förser oss marknadsföringstjänster. Exempelvis Google och Facebook. 
  • Vi kommer dela dina personuppgifter med IT-leverantörer som behandlar personuppgifterna på uppdrag av oss som biträden för att hjälpa oss med IT-tjänster.
  • För att kunna trycka och skicka ut din personliga poster behöver vi dela med oss av dina personuppgifter samt eventuell information som ska tryckas på postern till vårt tryckeri och samarbetspartner.

Om du önskar mer omfattande information om vilka parter vi delar dina personuppgifter med är du välkommen att kontakta oss.

Lagring och lagringstid

På Dala Software behandlar vi information om dig som kund för att kunna ge den bästa servicen och vi sparar dina uppgifter så länge som uppgifterna är nödvändiga för att uppfylla de ändamål som uppgifterna från början samlades in för. Uppgifterna kan också sparas under den tid som krävs enligt tillämplig lag. Vi på Dala Software lagrar inte onödiga uppgifter om dig och vi minimerar lagringstiden i så stor utsträckning som möjligt.

Dina rättighetter

Om du vill få insyn i din personuppgiftsbehandling har du rätt att begära och få tillgång till dina uppgifter via ett registerutdrag. Om vi mottar en begäran från dig, kan vi komma att begära kompletterande uppgifter för att säkerställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person. En begäran om registerutdrag ska vara skriftligt undertecknad från dig. Du har också alltid rätt att begära att dina personuppgifter rättas eller raderas.

Klagomål och tillsynsmyndighet

Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du alltid vända dig till oss på Dala Software. Datainspektionen är ansvarig för tillsyn enligt dataskyddslagstiftning och den som anser att det förekommer felaktig hantering av personuppgifter kan framställa klagomål till Datainspektionen.

Ändringar i Integritetspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera denna Integritetspolicy när som helst. Vi rekommenderar därför att du regelbundet besöker denna sida för att vara säker på att du är informerad om eventuella ändringar.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller oro angående vår Integritetspolicy, vänligen kontakta oss via e-post eller du kan också ringa till oss på telefonnummer: 072 266 83 61. Vi kommer att göra vårt bästa för att besvara alla dina frågor och rädda dina bekymmer.