Allmänt

Dessa köpvillkor gäller för köp av varor på DalaPix webshop. Genom att genomföra en beställning accepterar du som kund dessa villkor. Säljare är Dala Software.

Köp- och leveransvillkor

Alla priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Vid köp tillkommer frakt- och expeditionsavgift enligt aktuell prislista. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och villkor utan föregående meddelande. Vi levererar till adresser inom Sverige. Leveranstiden är normalt 1-5 arbetsdagar från det att vi har mottagit din beställning. Om leveransen försenas av någon anledning kommer vi att meddela dig.

Beställning

Order och Orderbekräftelse

När du genomför en beställning skickas en orderbekräftelse till den e-postadress du har angivit. Om du inte har mottagit din bekräftelse, vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär så att vi kan uppdatera din beställningsinformation och skicka en korrekt orderbekräftelse.

Felaktig information

Om du har angett felaktig information vid din beställning ber vi dig vänligen att kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt för att korrigera dina uppgifter. Om din beställning redan har lämnat vårt lager innan du kontaktar vår kundservice och felaktig information påverkar leveransen av ditt paket, är det ditt ansvar som kund att täcka de extra kostnader som kan uppstå.

Avbeställning

Om du vill avbryta din beställning, kontakta oss via vårt kontaktformulär så snart som möjligt. Vi kan inte garantera att det finns tillräckligt med tid att avbryta din beställning, eftersom vi strävar efter att skicka våra produkter till våra kunder så snabbt som möjligt från vårt lager.

Ändringar i order

Vi kan inte göra några ändringar i din beställning, då din order vanligtvis bearbetas på vårt lager inom några minuter. Vi ber dig därför att noga kontrollera dina uppgifter innan du slutför din beställning.

Betalning

Avgifter och priser

Vid beställning via Hemsidan gäller de priser som anges på Hemsidan. Prisuppgifter anges i SEK och är inkl moms. Priser inkluderar ej betalnings- och fraktavgifter, dessa anges separat.

Betalningsmetoder 

Klarna

Vi är glada över att kunna erbjuda flera bekväma och säkra betalningsmetoder via Klarna i vår webbshop. Klarna är en pålitlig och populär betalningspartner som möjliggör smidiga och trygga transaktioner för våra kunder. Nedan följer en översikt över de olika betalningsmetoderna som du kan välja mellan när du handlar hos oss.

Vi erbjuder våra kunder smidiga och säkra betalningsalternativ, och Klarna gör detta möjligt med deras pålitliga lösningar. Observera att villkor och räntor kan variera beroende på vilken Klarna-betalningsmetod du väljer. För fullständig information om Klarnas betalningsmetoder, besök gärna Klarnas officiella webbplats.

Betala direkt (kortbetalningar och Klarna direkt)

Vill du slutföra din beställning på direkten? Välj då Klarna Kortbetalning. Med denna metod kan du enkelt använda ditt kredit- eller betalkort för att genomföra en snabb och säker transaktion. Alla dina kortuppgifter behandlas på ett säkert sätt och krypteras för att skydda din integritet.

Klarna Direktbetalning låter dig betala direkt från ditt bankkonto. Du loggar enkelt in med dina vanliga bankuppgifter och godkänner betalningen via en säker autentisering. Detta ger dig en bekväm och trygg betalningsmetod som eliminerar behovet av kortnummer eller kreditupplysningar.

Betala senare (faktura)

Med Klarna Faktura har du möjlighet att motta dina varor innan du betalar. När du väljer Klarna Faktura som betalningsalternativ får du dina produkter först och har sedan 14 dagar på dig att betala. Det ger dig tid att säkerställa att produkterna motsvarar dina förväntningar innan du gör din betalning.

Dela upp

För att göra det ännu enklare för dig som kund erbjuder vi även Klarna Delbetalning. Med denna metod kan du dela upp din betalning i mindre delar och därmed göra ditt köp mer flexibelt. Du kan välja att dela upp betalningen över en längre tidsperiod och på så sätt anpassa din ekonomi efter dina behov.

Leverans

Vi levererar till adresser inom Sverige . Leverans sker normalt inom 1-5 arbetsdagar från att din beställning har bekräftats och betalats. Leveranskostnader kan tillkomma och visas vid kassan vid beställningstillfället.

Ångerrätt och reklamation

Som kund har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottar din vara. För att utöva din ångerrätt ska du kontakta oss via kontaktformulär/e-post inom 14 dagar från mottagandet av varan och meddela att du önskar returnera den. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit och godkänt varan i retur. Vid reklamation, kontakta oss via kontaktformulär/e-post så hjälper vi dig med att åtgärda problemet.

Vänligen kontakta oss via e-post på [email protected] och ange ditt namn, adress samt relevanta uppgifter som ordernummer, fakturanummer och namnet på de aktuella varorna. Alternativt kan du använda dig av den standardblankett för utövande av ångerrätt som har tagits fram av Konsumentverket (tillgänglig på www.konsumentverket.se).

Ansvar för retur

Vid utnyttjande av ångerrätten är det ditt ansvar att täcka returfraktkostnaderna samt att säkerställa varans skick både vid mottagandet och under returfrakten. När vi har mottagit ditt meddelande om retur har du 14 dagar på dig att returnera varan till oss. För att säkerställa en korrekt hantering ber vi dig att paketera varan noggrant, i sin ursprungliga kartong och i ett gott skick.

Återbetalning

Vid returer kommer vi att återbetala det belopp du har betalat för varan, inklusive eventuella leveranskostnader. Vi tar ut en avgift på 49 SEK för returer, vilket kommer att dras av från din återbetalning och inte debiteras av postombudet. Returprocessen kan ta upp till 14 dagar från det att du skickar tillbaka produkterna till oss. Om varan har hanterats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper, vilket har resulterat i skador, förbehåller vi oss rätten att göra avdrag från återbetalningen för att täcka värdeminskningen av de returnerade varorna.

Personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter enligt vår integritetspolicy som du kan läsa på webshoppen.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure

Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständighet är bland annat myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.

Ändringar i köpvillkoren

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa köpvillkor utan förvarning. Ändringar träder i kraft när de publiceras på webshop